Zweethut Ceremonie

De zweethut is een spiegel, een moeder, een leraar en een ware vriend.
Ze biedt je de ruimte jezelf te voelen en je te herinneren wie je bent.
Je te verbinden met de aarde en te Leven, zoals ook onze voorouders dat deden.

Wat is een zweethutceremonie?
Een zweethutceremonie is een oeroude sjamanistische ceremonie die je helpt om weer terug bij je oorsprong te komen. Deze ceremonie stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reiniging en te genezen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Tijdens de ceremonie maken we verbinding met de stenen, het vuur, Moeder Aarde, de zon, de windrichtingen, de elementen, de planten, de dieren, de voorouders, de sterren, de maan.

De zweethut staat symbool voor de baarmoeder van Moeder Aarde en wordt bevrucht door de hete stenen, die het zaad symboliseren. Je wordt opgenomen in de koesterende warmte van de baarmoeder en gedragen door de voedende energie die door de bevruchting ontstaat.
In deze ruimte kan Spirit door je heen stromen om datgene te reinigen en transformeren wat jou in de weg staat om jezelf te zijn. Jouw gebeden kunnen worden gehoord en je wordt herinnerd aan je aan wie je ten diepste bent.

De duisternis, de warmte, de stilte, het geluid van de drum, zang, het bidden en onze focus zijn een uitnodiging om contact te maken met je kracht, je liefde en je innerlijke wijsheid.
De zweethutceremonie symboliseert een wedergeboorte en biedt je de kans om iets in je leven te veranderen.


Wat is een zweethut?

De zweethut is een koepelvormig raamwerk van wilgentakken, die afgedekt wordt met dekens (en canvaszeil) zodat er geen licht binnen kan komen. In het midden is een ondiepe kuil gegraven, de pit. Hier worden de hete stenen in gelegd.

Hoe verloopt de ceremonie?
We starten om 10.00 uur. Na het welkomsritueel bespreken we samen met de vuurhoeder wat er moet gebeuren om de hut op te bouwen (hut bedekken, houthakken, vuur opbouwen enz.). De vuurhoeder draagt deze dag zorg voor het vuur en de hete stenen.

Daarna beginnen we met een vuur- en stenenceremonie. We dragen de stenen op aan energieën en krachten die we hiermee uitnodigen voor onze heling en transformatie. Ook geven onze wensen en intenties mee aan de stenen die door het vuur zullen worden verwarmt.

Wanneer de stenen heet genoeg zijn, gaan we de hut in. Dan worden de hete stenen binnengebracht door de vuurhoeder. De hut wordt gesloten en de stenen worden overgoten met water. In dit krachtige energieveld wat ontstaat, ontwaakt Spirit. Er is ruimte voor genezing, gebed, reiniging en verdieping.

Voor elke windrichtingen doen we een ronde. In totaal vier rondes, waarbij elke ronde zijn eigen sfeer en energie heeft. We danken Moeder Aarde, geven aan het vuur wat we niet meer nodig hebben, we bidden, zingen voor onszelf en onze dierbaren. Tussen de rondes door gaat de deur open.

Na de ceremonie eten we samen en ruimen we alles samen alles op voordat we naar huis gaan.
Dit zal rond 21.00 uur zijn.

Eigen ervaring
Ruim twintig jaar ben ik verbonden de zweethut. Bij verschillende sjamanen en begeleiders ben ik de hut ingegaan. Ik heb in hutten gezeten waar de energie intens verdiepend, leerzaam en heilzaam was. Ook heb ik ervaren wanneer de energie in de hut niet goed begeleid werd en heb hiervan ook veel van mogen leren.
Het was regelmatig zwaar voor me in de hut. Totdat het moment kwam dat ik mezelf kon neerleggen en me kon overgeven aan het ritme van het hart van Moeder Aarde.
De zweethut is voor mij een plek van thuiskomen.


Belangrijk

Vrouwen in hun maantijd (menstruatie) zijn van harte welkom om mee te doen.
Vrouwen die zwanger zijn, graag even contact op nemen.
Bij gezondheidsklachten graag even melden. Ondanks vermelding blijf je ten alle tijden zelf verantwoordelijk en aansprakelijk.
Het is niet mogelijk om deel te nemen voor:
– Mensen die door een arts sauna bezoek is afgeraden.
– Degene met een zwak hart, hoge bloeddruk of snel de neiging hebben flauw te vallen.
– Mensen met psychische en/of emotionele instabiliteit zoals aanleg voor psychose of medicijn gebruik hiervoor.
– Bij ontstekingen zoals voorhoofdsholte- of oorontsteking wordt de zweethut afgeraden, je kunt erge hoofdpijn krijgen.
Neem bij twijfel even contact op.


Tijd en kosten

Een zweethut ceremonie start om 10.00 uur, tussen 19.00 en 21.00 uur eindigen we de dag.
De kosten voor deelname zijn € 100,- p.p.
Dit is inclusief heel de dag thee, koffie, lekkers. Na afloop een warme maaltijd(soep) met brood. Lunch zelf meenemen.
Na aanmelding krijg je meer informatie toegestuurd voor deelname en voorbereiding op de hut.


Lokatie

De zweethut intensives worden gegeven op een prachtig lokatie midden in de natuur nabij Zierikzee.
De dag ceremonies worden gegeven op een magisch landje bij Breda.

 

DATA

* 20-21 september 2021
Start maandag 14.00, einde dinsdag 13.00 uur
Zweethut met Volle Maan
In de avond wanneer het donker is, gaan we de zweethut in en laten het licht van de Volle Maan op ons schijnen. Grootmoeder Maan is verbonden met de vrouwelijke cyclus, verbonden met het element Water.
Haar mysterieuze krachten nemen je in deze hut mee door alle lagen heen de donkerte in om jezelf te reinigen. De diepte in, daar waar jouw Wijsheid en je intuïtieve krachten op je liggen te wachten.

Daarna kun je heerlijk je bed in duiken en verder dromen.
Kosten €195,- all-in
(zweethut, overnachting, alle eten en drinken)

* 21-22 september 2021
Start dinsdag 14.00, einde woensdag 13.00 uur
Zweethut met Herfst Equinox
De herfst equinox markeert het begin van de herfst.
Tijd om naar binnen te keren, los te laten en te sterven wat niet meer dient. Dag en nacht zijn even lang, licht en donker, mannelijk en vrouwelijk. Een prachtig moment om de zweethut in te gaan en balans in jezelf te vinden.

Ook hier doen wij een avond/nachthut.
Daarna kun je heerlijk je bed in duiken en verder dromen.
Kosten €195,- all-in
(zweethut, overnachting, alle eten en drinken)

* 20-22 september 2021
Start maandag 14.00, einde woensdag 13.00 uur
Zweethut Intensive (m+v)
met Volle Maan en Herfstequinox
Je kunt ook beide zweethutten doen tijdens deze bijzonder dagen. Dit is echt een aanrader om nog meer de diepte in de gaan, te verzachten en te openen.
Je doet dan twee avond/nacht hutten, in totaal acht rondes, het hele medicijnwiel rond.
De eerste hut met de krachten van de vier hoofdwindrichtingen: het Oosten (adelaar), het Zuiden (slang), het Westen (panter), het Noorden (kolibri).
In de tweede hut nemen de spirits van de tussenwindrichtingen ons mee op reis: Zuidoosten (Vader Zon), Zuidwesten (Moeder Aarde), Noordwesten (Grootmoeder Maan), Noordoosten (Sterren en Planeten).

Deze dagen zal de kracht van de ceremonie je verwonderen en je uitnodigen om in overgave te gaan.

Overdag genieten we van de natuur, de winter en rusten we uit. We hebben een deelronde, er is ruimte voor integratie van de vorige hut en voorbereiding op de volgende hut. Het is mogelijk om gebedszakjes te maken, lekker hout te hakken en misschien ontstaat er iets spontaans zoals een drumcirkel of we doen een ademsessie. Het wordt vooral heerlijke dagen waar niets hoeft.

Marieke Schouten (Anka Maranka) en Marcel Schut zullen beide en om beurten het water in de hut en het vuur hoeden.

Kosten voor deze volledig verzorgde dagen zijn €388,- incl, eten, drinken, overnachtingen.
Er is plaats voor maximaal 18 mannen en vrouwen.
We verblijven op een prachtige lokatie nabij Zierikzee midden in de natuur.

…………………………………………………………………………………………

*najaar 2021 (datum volgt nog) 10.00 – 20.00 uur
Vrouwen Zweethut
Jouw investering is €100,- inclusief maaltijdsoep met brood na afloop.
Er is plaats voor maximaal 15 vrouwen.
Deze ceremonie vindt plaats op een magisch landje nabij Breda.

…………………………………………………………………………………………..

Winter Zweethut Intensive (m+v)

…………………………………………………………………………………………..

Aanmelden
Aanmelden kan via marieke@ankamaranka.nl of bel naar 06-41222540 

 

 

 

© copyright Marieke Schouten 2021

Data

20-21 september 2021

Zweethut met Volle Maan
avond/nacht hut met overnachting

21-22 september 2021
Zweethut met Herfst Equinox
avond/nachthut met overnachting

20 t/m 22 september 2021
Zweethut Intensive
met Volle Maan en Herfstequinox

10 oktober 2021
Vrouwen Zweethut

3 t/m 5 december 2021
Winter Zweethut Intensive

 

Enkele reactie’s

“Ik heb een zeer intense beleving gehad in de hut. Het was niet mijn eerste zweethut en zeker niet de laatste.
Wat ik gisteren ervaren heb overstijgt alles wat ik eerder heb gevoeld en ik heb heel sterk het gevoel dat ik bij mezelf ben uitgekomen, bij mijn essentie. De uitdaging ligt er om die te gaan leven, stap voor stap. En dat begint bij het schrijven van deze mail, bij het uiten van wat ik voel: mijn dankbaarheid!
De manier van begeleiden: sturend zonder dwang, zorgvuldig en nergens opdringerig of bepalend heeft gemaakt dat ik me vrij voelde, om in verbinding met de anderen mijn eigen weg te vinden. En die heb ik gevonden, gevoeld, ervaren op een zeer diep niveau. Ik weet dat het mijn reis is. En ik weet dat jullie die reis gefaciliteerd hebben. En ik weet dat dat niet zo makkelijk is als het lijkt. Dank jullie beiden voor een zeer intense en bevrijdende ervaring!! Guus

“Ik kon zo diep in mezelf de zachtheid kunnen voelen, dat heb ik al heel lang niet meer gedaan. Het is echt zinvol werk wat je doet Marieke, ik heb een diep respect voor hoe je ceremonies begeleid en ruimte biedt voor iedereen en tegelijkertijd een veiligheid creëert. Noêma”


“Ik had een zweethutceremonie nog nooit meegemaakt. Blanco stapte ik erin met mooie intenties voor mijzelf en anderen. Het was heerlijk, bevrijdend, reinigend en een geweldige ervaring. Ik heb veel gekregen en los kunnen laten. Heerlijk! Enorm bedankt voor deze ervaring. Jullie warmte, liefde, kennis en ervarenheid was in alles voelbaar! Ook ik ben dankbaar!”


“Gisteren mijn eerste (vrouwen) zweethut beleeft. Wauw…. Haast geen woorden voor wat het met me gedaan heeft. Zoveel diepe heling en prachtige verbinding tussen een groep vrouwen die elkaar “niet kennen”, maar toch zoveel (h)erkenning bij elkaar vinden.
Voorbij het jezelf mooier, groter, beter voordoen dan je jezelf voelt. Voorbij de maskers.. Jezelf letterlijk en figuurlijk blootgeven, voorbij alle (ver)oordelen en schaamte.
Verbinding zoals het in mijn ogen hoort te zijn als vrouwen/zusters onder elkaar. Verbinding waar ik (achteraf gezien) van kinds af aan naar op zoek ben geweest. En ja, verdriet wat omhoog kwam omdat ik dat gemis weer kon voelen diep in mij. Letterlijk alles mocht er zijn, het verdriet, de frustratie, de boosheid, het kwetsbare meisje in ons, maar óók de kracht, het ondeugende en de verwondering…
Ik heb mezelf welkom gevoeld tussen vrouwen op een manier die nog vrij nieuw en soms onwennig is voor mij.
Diep diep dankbaar voor deze onvergetelijke dag die we samen afsloten met heerlijk eten en napratend over onze ervaringen in en buiten de hut. Ik kijk al uit naar een volgende!”

Reactie’s van deelneemers

“Wat een magische dag is het geweest wat nog steeds in mij doorwerkt. Hoewel ik misschien in een passievere rol tov de anderen aanwezig ben geweest… Heeft het in mij ongelofelijk veel teweeg gebracht, wat ik nu nog steeds aan het plaatsen ben.
De hut was erg confronterend, heb een paar minuten het gevoel van falen gevoeld. Maar besef dat de periodes buiten de hut voor mij een behoorlijke impact hebben.
Het heerlijke gevoel van bijkomen buiten naakt in het gras, voelen van kwetsbaarheid, langzaam de kou en de miezer regen op je lichaam voelen en een van de vuurvrouwen die op een bepaald moment van de dag zei: laat voor je zorgen, en zo nog veel meer mooie momenten blijven me bij.
Sindsdien voel ik alleen maar, werkt ongelofelijk verwarrend… Maar het is een fijne stap geweest. Ontzettend bedankt, Lieve groet Janice”


“Het was een hele mooie ervaring. En wat kun je dit goed en zorgvuldig dragen, begeleiden en leiden, Marieke!