Zweethut Ceremonie

De zweethut is een spiegel, een moeder, een leraar en een ware vriend.
Ze biedt je de ruimte jezelf te voelen en je te herinneren wie je bent.
Je te verbinden met de aarde en te Leven, zoals ook onze voorouders dat deden.

Wat is een zweethutceremonie?
Een zweethutceremonie is een oeroude sjamanistische ceremonie die je helpt om weer terug bij je oorsprong te komen. Deze ceremonie stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reiniging en te genezen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Tijdens de ceremonie maken we verbinding met de stenen, het vuur, Moeder Aarde, de zon, de windrichtingen, de elementen, de planten, de dieren, de voorouders, de sterren, de maan.

De zweethut staat symbool voor de baarmoeder van Moeder Aarde en wordt bevrucht door de hete stenen, die het zaad symboliseren. Je wordt opgenomen in de koesterende warmte van de baarmoeder en gedragen door de voedende energie die door de bevruchting ontstaat.
In deze ruimte kan Spirit door je heen stromen om datgene te reinigen en transformeren wat jou in de weg staat om jezelf te zijn. Jouw gebeden kunnen worden gehoord en je wordt herinnerd aan je aan wie je ten diepste bent.

De duisternis, de warmte, de stilte, het geluid van de drum, zang, het bidden en onze focus zijn een uitnodiging om contact te maken met je kracht, je liefde en je innerlijke wijsheid.
De zweethutceremonie symboliseert een wedergeboorte en biedt je de kans om iets in je leven te veranderen.


Wat is een zweethut?

De zweethut is een koepelvormig raamwerk van wilgentakken, die afgedekt wordt met dekens (en canvaszeil) zodat er geen licht binnen kan komen. In het midden is een ondiepe kuil gegraven, de pit. Hier worden de hete stenen in gelegd.

Hoe verloopt de ceremonie?
We starten om 10.00 uur. Na het welkomsritueel bespreken we samen met de vuurhoeder wat er moet gebeuren om de hut op te bouwen (hut bedekken, houthakken, vuur opbouwen enz.). De vuurhoeder draagt deze dag zorg voor het vuur en de hete stenen.

Daarna beginnen we met een vuur- en stenenceremonie. We dragen de stenen op aan energieën en krachten die we hiermee uitnodigen voor onze heling en transformatie. Ook geven onze wensen en intenties mee aan de stenen die door het vuur zullen worden verwarmt.

Wanneer de stenen heet genoeg zijn, gaan we de hut in. Dan worden de hete stenen binnengebracht door de vuurhoeder. De hut wordt gesloten en de stenen worden overgoten met water. In dit krachtige energieveld wat ontstaat, ontwaakt Spirit. Er is ruimte voor genezing, gebed, reiniging en verdieping.

Voor elke windrichtingen doen we een ronde. In totaal vier rondes, waarbij elke ronde zijn eigen sfeer en energie heeft. We danken Moeder Aarde, geven aan het vuur wat we niet meer nodig hebben, we bidden, zingen voor onszelf en onze dierbaren. Tussen de rondes door gaat de deur open.

Na de ceremonie eten we samen en ruimen we alles samen alles op voordat we naar huis gaan.
Dit zal rond 21.00 uur zijn.

Eigen ervaring
Ruim twintig jaar ben ik verbonden de zweethut. Bij verschillende sjamanen en begeleiders ben ik de hut ingegaan. Ik heb in hutten gezeten waar de energie intens verdiepend, leerzaam en heilzaam was. Ook heb ik ervaren wanneer de energie in de hut niet goed begeleid werd en heb hiervan ook veel van mogen leren.
Het was regelmatig zwaar voor me in de hut. Totdat het moment kwam dat ik mezelf kon neerleggen en me kon overgeven aan het ritme van het hart van Moeder Aarde.
De zweethut is voor mij een plek van thuiskomen.


Belangrijk

Vrouwen in hun maantijd (menstruatie) zijn van harte welkom om mee te doen.
Vrouwen die zwanger zijn, graag even contact op nemen.
Bij gezondheidsklachten graag even melden. Ondanks vermelding blijf je ten alle tijden zelf verantwoordelijk en aansprakelijk.
Het is niet mogelijk om deel te nemen voor:
– Mensen die door een arts sauna bezoek is afgeraden.
– Degene met een zwak hart, hoge bloeddruk of snel de neiging hebben flauw te vallen.
– Mensen met psychische en/of emotionele instabiliteit zoals aanleg voor psychose of medicijn gebruik hiervoor.
– Bij ontstekingen zoals voorhoofdsholte- of oorontsteking wordt de zweethut afgeraden, je kunt erge hoofdpijn krijgen.
Neem bij twijfel even contact op.


Tijd en kosten

Een zweethut ceremonie start om 10.00 uur, tussen 19.00 en 21.00 uur eindigen we de dag.
De kosten voor deelname zijn € 100,- p.p.
Dit is inclusief heel de dag thee, koffie, lekkers. Na afloop een warme maaltijd(soep) met brood. Lunch zelf meenemen.
Na aanmelding krijg je meer informatie toegestuurd voor deelname en voorbereiding op de hut.


Locatie

De zweethutten worden gegeven op een prachtig locatie midden in de natuur nabij Zierikzee. Slecht 1 uur vanaf Rotterdam en Breda. Vanaf Utrecht en Den Bosch is het 1,5 uur rijden. 

Data

* Woensdag 3 maart 2021 met Walvis voor vrouwen
Sisters, in deze hut laten we ons onderdompelen door het medicijn van Walvis. Walvissen zijn Eathkeepers, vol en groots met wijsheid en scheppingskracht.
Walvis verleent je toegang tot jouw innerlijke diepten enje creatieve inspiratie. Om je zo aan te zetten jouw licht en jouw kleuren de wereld in te brengen en jouw grootsheid te Leven. Want dat is wat de wereld nu nodig heeft! 

 

* PAASHUTTEN MET MARCEL EN MARIEKE

Maandag 5 april 2021 – Vrouwen Zweethut met Kolibri
Watergieter Marieke (Anka Maranka) en Vuurman Marcel Schut

Dinsdag 6 april 2021 – Mannen Zweethut
Watergieter Marcel Schut en Vuurvrouw Marieke (Anka Maranka)


* Dinsdag 27 april 2021

Zweethut met Volle Maan
 (gemengd)
Met Volle Maan kruipen we graag samen de warme koesterende hut in. Om te laten horen en zien aan schepping wie we zijn en wat er in ons leeft. Om ons te verbinden met elkaar en het Leven.

GrootMoeder Maan zal ons met haar wijsheid begeleiden naar naar onze eigen diepte. Onderweg zweten we, zingen we, zakken dieper in ons lichaam. We reinigen onszelf, we bidden en maken samen de sprong het onbekende in.

 

Aanmelden
Aanmelden kan via marieke@ankamaranka.nl of bel naar 06-41222540 

 

 

 

© copyright Marieke Schouten 2021

Data

Woensdag 3 maart 2021
Vrouwen Zweethut met Walvis
Sisters, in deze hut laten we ons onderdompelen door het medicijn van Walvis. Walvissen zijn Eathkeepers, vol en groots met wijsheid en scheppingskracht.
Walvis verleent je toegang tot jouw innerlijke diepten en je creatieve inspiratie. Om je zo aan te zetten jouw licht en jouw kleuren de wereld in te brengen en jouw grootsheid te Leven. Want dat is wat de wereld nu nodig heeft!


PAASHUTTEN MET MARCEL EN MARIEKE

Maandag 5 april 2021
Vrouwen Zweethut 
Watergieter Marieke en Vuurman Marcel Schut

Dinsdag 6 april 2021
Mannen Zweethut
Watergieter Marcel Schut en Vuurvrouw Marieke (Anka Maranka)


Dinsdag 27 april 2021

Zweethut met Volle Maan
 (gemengd)
Met Volle Maan kruipen we graag samen de warme koesterende hut in. Om te laten horen en zien aan schepping wie we zijn en wat er in ons leeft. Om ons te verbinden met elkaar en het Leven.

GrootMoeder Maan zal ons met haar wijsheid begeleiden naar naar onze eigen diepte. Onderweg zweten we, zingen we, zakken dieper in ons lichaam, we bidden en komen weer een stapje dichter bij onszelf aan. 

 

Enkele reactie’s

“Ik kon zo diep in mezelf de zachtheid kunnen voelen, dat heb ik al heel lang niet meer gedaan. Het is echt zinvol werk wat je doet Marieke, ik heb een diep respect voor hoe je ceremonies begeleid en ruimte biedt voor iedereen en tegelijkertijd een veiligheid creëert. Noêma”


“Ik had een zweethutceremonie nog nooit meegemaakt. Blanco stapte ik erin met mooie intenties voor mijzelf en anderen. Het was heerlijk, bevrijdend, reinigend en een geweldige ervaring. Ik heb veel gekregen en los kunnen laten. Heerlijk! Enorm bedankt voor deze ervaring. Jullie warmte, liefde, kennis en ervarenheid was in alles voelbaar! Ook ik ben dankbaar!”


“Gisteren mijn eerste (vrouwen) zweethut beleeft. Wauw…. Haast geen woorden voor wat het met me gedaan heeft. Zoveel diepe heling en prachtige verbinding tussen een groep vrouwen die elkaar “niet kennen”, maar toch zoveel (h)erkenning bij elkaar vinden.
Voorbij het jezelf mooier, groter, beter voordoen dan je jezelf voelt. Voorbij de maskers.. Jezelf letterlijk en figuurlijk blootgeven, voorbij alle (ver)oordelen en schaamte.
Verbinding zoals het in mijn ogen hoort te zijn als vrouwen/zusters onder elkaar. Verbinding waar ik (achteraf gezien) van kinds af aan naar op zoek ben geweest. En ja, verdriet wat omhoog kwam omdat ik dat gemis weer kon voelen diep in mij. Letterlijk alles mocht er zijn, het verdriet, de frustratie, de boosheid, het kwetsbare meisje in ons, maar óók de kracht, het ondeugende en de verwondering…
Ik heb mezelf welkom gevoeld tussen vrouwen op een manier die nog vrij nieuw en soms onwennig is voor mij.
Diep diep dankbaar voor deze onvergetelijke dag die we samen afsloten met heerlijk eten en napratend over onze ervaringen in en buiten de hut. Ik kijk al uit naar een volgende!”

Reactie’s van deelneemers

“Wat een magische dag is het geweest wat nog steeds in mij doorwerkt. Hoewel ik misschien in een passievere rol tov de anderen aanwezig ben geweest… Heeft het in mij ongelofelijk veel teweeg gebracht, wat ik nu nog steeds aan het plaatsen ben.
De hut was erg confronterend, heb een paar minuten het gevoel van falen gevoeld. Maar besef dat de periodes buiten de hut voor mij een behoorlijke impact hebben.
Het heerlijke gevoel van bijkomen buiten naakt in het gras, voelen van kwetsbaarheid, langzaam de kou en de miezer regen op je lichaam voelen en een van de vuurvrouwen die op een bepaald moment van de dag zei: laat voor je zorgen, en zo nog veel meer mooie momenten blijven me bij.
Sindsdien voel ik alleen maar, werkt ongelofelijk verwarrend… Maar het is een fijne stap geweest. Ontzettend bedankt, Lieve groet Janice”


“Het was een hele mooie ervaring. En wat kun je dit goed en zorgvuldig dragen, begeleiden en leiden, Marieke!