Vrouwenlijn Opschonen 5-7 oktober 2021

For all my Beautifull Sisters.
In een gezonde en natuurlijke verbinding weet je je gedragen in de schoot van je voormoeders. Je voelt hun steun, liefde en bescherming.
Echter, de meeste vrouwen dragen (onbewust) een last van hun voormoeders met zich mee. Om hier vrij van te zijn is het belangrijk om helder te krijgen wat van jou is en wat je hebt overgenomen. En om dit in jouw systeem terug in balans te brengen. Dan kun je je eigen leven leven en moeiteloos doen waarvan jij gaat stralen.

In dit weekend zal ook de relatie met de moeder specifiek aan bod komen, zij is de eerste in de vrouwenlijn die achter je staat. De relatie met je moeder kleurt al je verdere relaties en is voor veel vrouwen complex.

Dochters dragen de pijn en angst van hun moeder, zetten zich in voor haar geluk en welzijn, zijn verstrikt geraakt met haar emoties en gevoelens. Dochters cijferen zichzelf weg en weten daardoor niet meer wie zij zelf zijn. Wanneer trauma’s niet worden verwerkt of de plek krijgen daar waar ze thuis horen in de vrouwenlijn, geven vrouwen deze patronen op hun beurt weer door aan hun dochters en zonen. Dit gebeurt vaak van generatie op generatie.

Of je nu wel of geen eigen kinderen hebt, je bent een rolmodel voor de volgende generatie in jouw familielijn en van alle kinderen in de wereld. Gun onze kinderen waarachtige en inspirerende rolmodellen!

In dit verdiepingsweekend maak je stappen om jouw eigenheid weer toe te laten. Om balans te brengen tussen dragen en gedragen worden in jouw innerlijke systeem, je vrouwenlijn en in het collectieve vrouwenbewustzijn.

 

Wat gaan we doen?

In deze dagen bekrachtigen en ondersteunen we elkaar in ons vrouw-zijn. Samen groeien zodat je weer dichter bij je jezelf bent. De groepsverbinding zorgt voor een veilige bedding om te delen en jezelf vrij te maken van pijn, diepgewortelde overtuigingen en angsten in jouw systeem. Je kracht, liefde en schoonheid worden daarmee zichtbaar.

Wat komt er aan bod
* systemische opstellings rituelen: je eigen opstelling voor je vrouwenlijn en je moeder-dochter relatie
* verbonden ademhaling
* sjamanistische trancereis
* helende sjamanistische rituelen
* bewustzijns- en spiegeloefeningen
* sharing cirkel
* meditaties en dans
* natuur, rust en ontspanning

Deze dagen hebben een kader waarin ieder zich kan laten zien, haar eigen energie inbrengt en zich kan spiegelen aan elkaar en aan de groepsenergie. Er is ruimte om in te gaan op wat de groepsdynamiek vraagt en aan te reiken wat in het moment nodig is en om aandacht vraagt.

Locatie
We verblijven midden in de natuur op een kleinschalig retreatcentrum Finca Vrij in Scharendijke op Schouwen Duiveland, het meest noordelijke eiland van Zeeland.
Prachtig gelegen, op maar paar minuten afstand van het uitgestrekte strand.
1 uur vanaf Rotterdam en Breda. Vanaf Utrecht en Den Bosch is het 1,5 uur rijden.

We hebben daar de beschikking over de hele locatie en de ruimte er omheen (5000 m2), er zijn geen andere groepen.
In dit nieuwe retreatcentrum is een mooie, lichte cursuszaal van 70 vierkante meter.
De grote, aangrenzende orangerie (genaamd ‘de Kas’) doet dienst als verblijfsruimte, waar je lekker kunt relaxen tussen het groen en in de pauzes maaltijden kunt nuttigen.

Buiten in de grote bijbehorende tuin zijn verschillende tuinkamers waar het heerlijk toeven is voor je eigen practice, een boek te lezen, in je dagboek te schrijven of om gewoon te Zijn.

Slaapaccommodaties liggen in een ander gebouw. Het zijn appartementen voor 2-3 personen, elk voorzien van een eigen toilet en douche.

Er is plaats voor maximaal 14 vrouwen, plus twee vrouwen in de begeleiding (Marieke -Anka Maranka- en assistent)

Voeding
Wij serveren pure overheerlijke vegetarische maaltijden (daar waar mogelijk biologisch) met veel groenten, verwarmende soepen en vers brood (eventueel glutenvrij).
Wij koken ook voor mensen met allergieën en dieetwensen om gezondheidsredenen.

Vervoer
Je kunt met eigen vervoer naar de locatie komen of met het OV.
Wij brengen de deelnemers met elkaar in contact zodat je kunt carpoolen en evt. de kosten kunt delen.
Met het OV reis je vanaf station Goes met de bus via Zierikzee naar Scharendijke.
Of vanaf Rotterdam, met de metro via Spijkenisse en met de bus via Ellenmaat naar Scharendijke.


Data 

Maandag 3 mei 20.00 uur tot en met woensdag 5 mei 2021 17.00 uur VOL
Dinsdag 5 oktober 20.00 uur tot en met donderdag 7 oktober 2021 17.00 uur


Aanmelding, kosten en betaling

Bij aanmelding ontvang je een inschrijfformulier, deze stuur je ingevuld terug en je maakt de betaling over. Je plaats is dan gereserveerd. Mocht het nodig zijn dan maken we nog een afspraak voor een telefonisch intake- / kennismakingsgesprek.

De prijs voor dit volledig verzorgde weekend is € 444,- all-in.
Dit is op basis van volledige verzorging: verblijf en 2 overnachtingen in een prachtig 2-3 persoons appartement incl. lakenpakket, alle lessen, alle met liefde bereide vegetarische maaltijden, alle fruit, koffie, thee en tussendoortjes.

Inschrijven doe je via e-mail of telefonisch.
Deze wordt definitief door de betaling over te maken.
Gegevens hierover ontvang je bij aanmelding.

Voel je vrij om contact met me op te nemen voor meer informatie.
Wil je je aanmelden, dat kan via marieke@ankamaranka.nl

Belangrijk!
Omdat er altijd onverwachte dingen kunnen gebeuren raden wij je aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Lees de algemene voorwaarden.

Ik kijk er naar uit om ons te verbinden met onze voormoeders en met elkaar.
Zachte groet,
Marieke

Voor wie?

Voor vrouwen tussen de 18 en 100 jaar die,
  • zichzelf geroepen voelen de vrouwenlijn op te schonen en de verbinding met hun voormoeders weer toe te laten
  • toe zijn zichzelf beter te leren kennen en te onderzoeken wat er in hen leeft
  • zoekende zijn naar verheldering, verdieping, zelfliefde
  • een moeizame/ongezonde band hebben met hun moeder
  • zelf kind(eren) hebben en merken dat bagage uit de familie tussen jullie in staat of oneigen overgenomen gedrag bij je kind herkent
  • dit weekend is ook heilzaam wanneer je kwakkelt met je gezondheid zoals chronische klachten, vermoeidheid, onverklaarbare pijnen en klachten, problemen rondom vrouwelijke organen
  • wanneer je tegen steeds terug kerende thema’s aan loopt, je leven niet op orde krijgt, moeite met relaties hebt, je weg niet kunnen vinden, emotionele klachten die je niet kan plaatsen, je overbelast voelt, je het zwarte schaap in de familie bent
  • voor alle vrouwen die zich geroepen voelen zich met dit veld te verbinden en mee (bij) te dragen in de genezing van de vrouw en het vrouwelijke energieveld.
  • en voor begeleiders en therapeuten die kennis op willen doen van het voorouderveld en meergenerationeel trauma

Reactie’s van deelneemster:

Dank voor dit fijne weekend Marieke/ Anka Maranka. Echt heel bijzonder.
Er is hier al van alles positief “aan t rollen gegaan” binnen mijn familie en ik weet inmiddels waar mijn overgrootmoeder haar roots heeft liggen die absoluut klopte met wat ik tijdens de opstelling voelde. Dat wilde ik even met jou delen. dat t zo klopt weer. Mooi toch hè? Ingrid


In oktober 2020 heb ik aan het weekend ‘vrouwenlijn opschonen’, van Anka Maranka mogen deelnemen.
Wat een mooie bijzondere ervaring was dat! Hele mooie intense momenten waarbij ik in contact kwam met mijn voormoeders en diens pijn. Wonderlijk dat door de liefde van mijn voormoeders en de spaceholding van Marieke en de gehele situatie, het warme tranen waren, ook van ontroering. In dat weekend en de weken erna heb ik veel van wat niet meer bij mij hoorde mogen loslaten. Ook werd er heel goed voor ons gezorgd; alles met liefde, het eten, de slaaplekken, de chill en cursus ruimte…heerlijk! Melanie


Ik heb afgelopen jaar het opschonen van de vrouwenlijn weekend gevolg. Sowieso was de locatie erg mooi en het programma was uitstekend in elkaar gezet. Het hele proces was niet altijd makkelijk, maar het heeft wel een helend effect gehad. Anka Maranka heeft ons bij dit proces heel professioneel begeleid, ik kan dit elke vrouw aanbevelen. Annette

 

 

 

Webdesign en copyright © Marieke Schouten 2021