Kruidengeneeskunde

In mijn praktijk maak ik regelmatig gebruik van de geneeskracht van kruiden. Kruiden zijn puur en echt.
Ze helpen ons te genezen en stimuleren ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Met veel plezier volgde ik van 2009-2012 een 3-jarige vakopleiding tot kruidengeneeskundige volgens de natuurgeneeskunde aan het Kruidenrijk in Haaren.

Kruiden- en voedingsadvies
Wanneer het in een sessie dienend is aan jouw proces, dan geef kruidenadvies en voedingsadviezen. Eigen gemaakte kruidentincturen, kruidenoliën en aurasprays kunnen worden aangeschaft.

Omdat alles met elkaar verbonden is kies ik de plaats waar de kruiden groeien zorgvuldig uit, dit geeft een belangrijke meerwaarde aan de brouwsels. Zo oogstte ik bijvoorbeeld duizendblad in een paardenwei, St. Janskruid op een heerlijke plek in de Ardennen waar mensen komen voor rust en meditatie, en kamille bij een kapel van een beschermheilige.

Kruidenwandelingen en huis-tuin-en keuken kruiden cursus
In het verleden gaf ik regelmatig kruidenwandelingen rondom Breda.
Daaruitvoort is de huis-tuin- en keuken kruiden cursus gevloeid.
Beide worden op dit momnet niet meer gegeven ivm drukte.
Wanneer je interesse om zelf meer over kruiden te weten te komen, dan kun je terrecht bij het Kruidenrijk in Haaren.

Apotheek van Moeder Natuur
“Het gebruik van kruiden als geneesmiddelen is zo oud als de mensheid zelf. Daarbij speelt de uit ervaring verkregen kennis een grote rol. In de Oudheid was de mens echter sterker verbonden met de kosmos en de natuur, waardoor planten in hun wezen en werking ook meer intuïtief doorvoeld konden worden. Dit vermogen en deze benadering zijn weliswaar in onze meer materialistisch georiënteerde cultuur langzamerhand geheel op de achtergrond geraakt, maar zijn tegenwoordig binnen de ‘holistische’ benadering op het gebied van diverse geneeswijzen weer aan herwaardering toe.” (
www.plantaardigheden.nl)

 

 

 

Webdesign en copyright © Marieke Schouten 2021