sjamanisme, sjamaan, shaman, trancereizen, heling, bewustzijn, cursus sjamanisme, sjamanistische workshop, sjamanistische training, kruidengeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei, verdieping, coaching, natuurbeleving, stiltewandeling, kruidenwandeling, mystiek, kruidenstempel massage, Brabant, Breda

Home | Voorstellen | Agenda | Gastenboek | Nieuwsbrief | Contact

Kruidengeneeskunde

In mijn praktijk maak ik gebruik van de geneeskracht van kruiden. Kruiden zijn puur en echt.
Ze helpen ons te genezen en stimuleren ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Met veel plezier volgde ik een 3-jarige vakopleiding tot kruidengeneeskundige volgens de natuurgeneeskunde aan het Kruidenrijk in Haaren.

kruidengeneeskunde kruidengeneeskunde kruidengeneeskunde

Ik geef kruidenadvies en voedingsadviezen. Daarbij maak ik gebruik van eigen gemaakte kruidentincturen, kruidenoliën, aurasprays en kruidenstempels.
Omdat alles met elkaar verbonden is kies ik de plaats waar de kruiden groeien zorgvuldig uit, dit geeft een belangrijke meerwaarde aan de brouwsels. Zo oogstte ik bijvoorbeeld duizendblad in een paardenwei, St. Janskruid op een heerlijke plek in de Ardennen waar mensen komen voor rust en meditatie, en kamille bij een kapel van een beschermheilige.

kruidengeneeskunde kruidengeneeskunde kruidengeneeskunde

"Het gebruik van kruiden als geneesmiddelen is zo oud als de mensheid zelf. Daarbij speelt de uit ervaring verkregen kennis een grote rol. In de Oudheid was de mens echter sterker verbonden met de kosmos en de natuur, waardoor planten in hun wezen en werking ook meer intuïtief doorvoeld konden worden. Dit vermogen en deze benadering zijn weliswaar in onze meer materialistisch georiënteerde cultuur langzamerhand geheel op de achtergrond geraakt, maar zijn tegenwoordig binnen de 'holistische' benadering op het gebied van diverse geneeswijzen weer aan herwaardering toe." (www.plantaardigheden.nl)